Efektywność i nieefektywność trening kompetencji społecznych w profilaktyce zachowań agresywnych dzieci i młodzieży – w kierunku profilaktyki evidence-based practice - Kania, Sławomir (Edukacyjna Analiza Transakcyjna, 2021)
Artykuł zawiera ocenę efektywności treningu umiejętności społecznej w profilaktyce społecznej zachowań agresywnych dzieci i młodzieży. Punktem wyjścia do analizy jest koncepcja evidence-based practice w profilaktyce społecznej. W ramach tego modelu działań, podjęto próbę wskazania ograniczeń stosowania i przyczyny nieskuteczności treningów umiejętności społecznych w profilaktyce zachowań agresywnych.